Friskvård

      Comments Off on Friskvård

För att människan ska må bra behöver den röra på sig och ta hand om sig. Ett bra sätt att se till att de anställda mår bra, är att erbjuda någon form av friskvård.

group-of-people-weight-training-at-gymMånga företag erbjuder sina anställda en friskvårdspeng, som de fritt får förfoga över under året. Den kan användas till inköp av träningskort, inköp av träningsredskap, behandlingar och så vidare. Lite beroende på vad företaget godkänner. Man kan också erbjuda sina anställda att de har möjlighet att träna under arbetstid, med exempelvis en något förlängd lunch. Friskvård kan även innebära frukt på jobbet och olika tävlingar, som vem som går flest steg på en dag och så vidare.

Att ge sina anställda ett friskvårdsbidrag, medverkar till minskade sjukskrivningar och kan till och med öka produktionen. Genom att även  ge de anställda en ökad medvetenhet genom exempelvis att ta in en föreläsare om ämnet, kan deras egna insats och motivation, öka. Det handlar om att ta hand om sina anställda.

Liksom de tidigare nämnda tävlingarna, kan ett sponsrat motionslopp, vara sporre att träna. Många företag väljer att göra just detta och kan ha hela lag som deltar i olika typer av aktiviteter. Olika löpartävlingar är en vanlig variant, liksom innebandy turneringar och fotboll kan vara exempel.