Olika fält av juridik

      Comments Off on Olika fält av juridik

Det är inte bara stöld och våldsbrott som kan kräva att jurist blir inblandat, ibland handlar det helt enkelt om att försöka förstå sig på vad det är man får och inte får göra inom ett område. Om man själv aldrig varit oviss om detta kanske man kan tro att detta är klart och tydligt, men verkligheten kan vara mycket mer komplicerad än man tycker att det borde vara.

3315672-advokatkontor

Skatt

Skattejurister är väldigt nära ställd företag och företagande. Det kan lätt hända att ett företag hamnar i en situation där transaktionerna blir så komplicerad att man måste se till att de verkligen går rätt till. Det är även många som söker sig till skattejurister vid försäljning av företag för att det finns en hel del skatteregler som man måste ta hänsyn till.

Spel

Spelpolitiken i Sverige, hela Norden faktiskt, har ett stort antal lagar som måste efterföljas. På grund av den ökade andelen spel som görs över internet idag har det blivit mer och mer vanligt med jurister som handskas med detta både nationellt och internationellt. Alla stora spelföretag, jobbar garanterad med en byrå som jobbar med detta eller anlitar sina egna jurister med dessa specialkunskaper.

Fastighet

Många förknippar fastighetsjurister med stora fastighetsköp, överlåtelser av bolag, och kommersiella entreprenader. Men faktum är att de även jobbar på betydligt fler nivåer. Allt som berör boende är domänen för dessa jurister, oavsett om man hyr. köper eller säljer, renoverar eller bygger. Så länge det tar plats i bostaden är fastighetsjurister utbildade att handskas med alla problem som kan dyka upp.

Familj

I vårt samhälle har vi ett rättsområde som kallas familjerätt som omfattar allt från samboskap till vårdnad av barn. När tvister inom dessa områden uppstår och inte kan lösas av de parter som är inblandade är det en familjerättsjurist man vänder sig till för att lösa dessa tvister.