Bostäder och uppsägning av hyresgäst

      Comments Off on Bostäder och uppsägning av hyresgäst

Det händer att man som bostadsägare vill säga upp hyresavtal med hyresgäst på grund av någon anledning. Det gäller att man har koll på regler och att man har rätten på sin sida att kunna förverkliga en uppsägning. Det kan också vara så att man som hyresgäst vill säga upp ett avtal som ingåtts, detta är dock betydligt enklare.

Det kan bli många fel och vill man att allt ska gå rätt till så är det bästa att kontakta en jurist som kan dessa frågor, bostadsjurist är en som kan lagar och regler för just detta. Finns det någon anledning till att hyresgäst ska sägas upp så har man säker massor med frågor angående detta och för att vara på den säkra sidan så gäller det att få svar på sina frågor.

Om du som hyresgäst ska säga upp avtalet så är det betydligt enklare, då kontaktar du hyresvärden och ni kommer överens om detta. I de flesta fall så finns en uppsägningstid, i de flesta fall 3 månader om inget annat kommit överens om. Se till att alltid ha skriftliga överenskommelser för att säkerställa att allt går rätt till. Hos hyresnämnden kan du läsa mer om detta.

För det mesta så brukar det lösa sig mellan parter, men ibland så kanske det inte gör det och då kan det vara värt att koppla in bostadsjurister som kan lösa tvister mellan hyresvärd och hyresgäst eller tvärtom. Det allra bästa är om man kan lösa det själva och komma överens.