Regler för företagsgåvor

      Kommentarer inaktiverade för Regler för företagsgåvor

Företagsgåvor till anställda och kunder är ett vanligt sätt att visa uppskattning för fina insatser eller för väl fungerande samarbeten. Även om det är en liten gåva är gesten ofta oerhört uppskattad. Du får personer i din närhet att känna sig sedda och värdesatta. Men vad bör du tänka på när det gäller företagsgåvor? Vi har sammanställt ett par tips nedan.

Vanliga företagsgåvor

Det finns en uppsjö av alternativ och det är enbart din fantasi som sätter gränser för vad du kan ge bort. Inredningsdetaljer, choklad, delikatesser, blommor, upplevelser och presentkort är vanligt förekommande gåvor. Så länge du håller dig inom gällande regelverk och eventuella företagspolicys kan du ta ut svängarna ordentligt. Leta runt på nätet och hitta något passande.

Regelverk för gåvor till anställda och kunder

Det finns skatteregler kring gåvor du behöver följa när det gäller dina anställda. Utgångsläget är att gåvorna ska beskattas av de anställda. Det finns däremot en del undantag, exempelvis julgåvor och minnesgåvor, där dessa är skattefria om de understiger ett visst värde. När det gäller gåvor till kunder är det viktigt att du tänker på risken för jäv och även att vissa bolag har interna policys som förbjuder deras anställda att ta emot gåvor.