Dags att flytta företaget utomlands – ta hjälp med transporten

      Kommentarer inaktiverade för Dags att flytta företaget utomlands – ta hjälp med transporten

Alla flyttar är tidskrävande och jobbiga och tar upp mycket tid. Inte minst om ni ska flytta företaget utomlands. Vid en sådan flytt kan det vara en god idé att sälja av stora möbler istället för att ta med sig allt.

Även utan de största möblerna finns det massor av prylar och utrustning som behöver bli nedlagda i flyttlådor. Ni behöver även bestämma vilken flyttfirma ni ska anlita som hjälper er med flytten. Det finns många företag att välja bland som erbjuder transport till utlandet, klicka här för att komma till en sådan firma.

När ni använder en flyttfirma för att flytta företaget utomlands får ni betala per kubik. En del av dem hjälper även till med packning.

Flytta halva företaget åt gången

Istället för att stänga ner företaget under flytten är det fördelaktigt att flytta halva företaget åt gången. På så sätt kan företaget fortfarande vara operativt utan en nedstängning. Det kommer ni tjäna på oavsett vad det är för företag ni är. Det är aldrig bra med en total nedstängning som i slutändan påverkar era kunder.

När företaget flyttar utomlands och tar med sig personal finns det regler som måste följas, bland annat att alla personer som är borta över ett år ska anmäla det till skatteverket.